Sebaj Diagnosztikai És Fejlesztő Központ

Sebaj Diagnosztikai És Fejlesztő Központ

Pfaffenrot, a szelíd manuálterápia

2023. március 08. - Sebaj

 

Mozgásfejlődési rendellenességek, szoptatási nehézségek, logopédiai problémák megoldására nyújt szelíd gyógymódot a Pfaffenrot Szinergetikus Reflexterápia.
A módszer hatásmechanizmusában hasonló a Dévény tornához, de attól eltérően nagyon gyengéd, fájdalommentes eljárás. A szinergetikus reflexterápia több kezelési technikát foglal magába. Az akupresszúrával, a reflexzóna kezeléssel, myofascialis technikával, lágyrész technikával, mobilizálással és a patológiás testtartás korrekciójával dolgozik egy kezelésen belül. 

pfaff.jpg


Jelentős eredményeket lehet elérni a korai fejlesztésben!
A korai fejlesztés jelentősége mára közismert ténnyé vált. Minél hamarabb kezdhetjük el a közös munkát a szülővel és a gyermekkel, annál hatékonyabb a fejlesztés eredménye a mozgásfejlődésben, beszédfejlődésben, az önellátásban, és a kognitív képességek területén.
A Pfaffenrot technika mindkét típusú izomeloszlási zavarra alkalmazható a feszes és a gyenge izomzatra is. A hypotón izomzatú babákat gyors, tonizáló mozdulatokkal kezeljük. Amennyiben feszes izomzatú kisgyermek kerül hozzánk, akkor a hangsúly a lassú myofasciális technikán, az akupresszúrán, a reflexzóna kezelésen és a mobilizáláson van.


A módszert szoptatási nehézségek esetén is nagyon eredményesen lehet alkalmazni.
Szoptatási nehézséget okozhat, ha egy kisbabánál ferdenyaktartás alakult ki, vagy az arcizmai nem elég erősek a szopáshoz szükséges vákuum létrehozásához. A terápia alkalmazásával általában 3-4 kezelés elegendő a probléma megszüntetésére. Ilyenkor arckezelést, illetve szájon belüli kezelést is végzünk.  A picik nagyon gyorsan és jól reagálnak erre a szelíd gyógymódra.


Arckezeléssel segíthetünk bizonyos logopédiai problémák leküzdésében is.
A beszédfejlesztés során akadályt jelenthet a tovább lépésben a hypotón arcizomzat. Ilyen esetekben kiváló kiegészítő terápia a Pfaffenrot módszer.


Epilepsziás, szenzomotoros integrációs zavarral diagnosztizált, ADHD-s gyermekek terápiájában is alkalmazzuk a reflexterápiát, illetve artritis-reuma-neurodermitis gyermekek, felnőttek gyógykezelésére is alkalmas a módszer.

By E. Szajkó

A bejegyzés trackback címe:

https://sebajfejleszto.blog.hu/api/trackback/id/tr6218066970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása