Sebaj Diagnosztikai És Fejlesztő Központ

Sebaj Diagnosztikai És Fejlesztő Központ

Hogyan segít a Tui Na masszázs?

2023. március 02. - Sebaj

e41ad03a-0450-4f7e-a935-fd14f16544df.jpegA Tui Na masszázs egy rendkívül sokoldalú manuálterápia, mely számos betegség kezelésére használható, a mozgásszervi fájdalmaktól kezdve az emésztési és légúti problémákon át a stresszoldásig. Ez a sokoldalúság értékes eszközzé teszi a hagyományos kínai orvoslásban és azon túl is.

Fájdalomcsillapítás: A TuiNa masszázs segíthet csökkenteni a fájdalmat és a merevséget az izmokban, az ízületekben és a kötőszövetekben azáltal, hogy fokozza a vérkeringést, ellazítja az izmokat és oldja a feszültséget.

Stresszoldás: Enyhíti a stresszt és elősegíti az ellazulást a paraszimpatikus idegrendszer stimulálásával.

Javított mozgástartomány: A TuiNa masszázs javíthatja az ízületek mozgásterjedelmét és rugalmasságát azáltal, hogy csökkenti a gyulladást és fokozza a véráramlást az érintett területen.

Emésztőrendszer egészsége: A TuiNa masszázs nagyon jó hatással van az emésztőrendszeri problémák megoldására a belsőszervek stimulálásával  és a Qi áramlásának elősegítésével az egész testben.

Légzőrendszer egészsége: A tüdő stimulálásával fokozza az oxigén áramlását a szervezetben.

Immunrendszer támogatása: A TuiNa masszázs segíthet az immunrendszer támogatásában a vérkeringés fokozásával, ami elősegítheti az immunsejtek hatékonyabb szállítását a szervezetben.

Összességében a TuiNa masszázs elősegítheti a jólét és az egyensúly érzetét a testben, mind a fizikai, mind az érzelmi egészség szempontjából. 

A módszer kiemelkedő előnye a holisztikus megközelítés: A TuiNa masszázs a hagyományos kínai orvoslás elvein alapul, amely a testet az energiacsatornák egymással összefüggő rendszereként tekinti, és nagy hangsúlyt fektet a test energiaáramlásának egyensúlyának és harmóniájának helyreállítására. Mint ilyen, a TuiNa masszázs holisztikusabb megközelítést alkalmaz a gyógyításban, ahelyett, hogy egyszerűen csak konkrét tüneteket vagy fájdalomterületeket kezelne.

Nem invazív: A TuiNa masszázs a terápia nem invazív formája, amely nem igényel gyógyszereket vagy műtétet. Ez viszonylag biztonságos és alacsony kockázatú lehetőséget kínál azoknak az egyéneknek, akik tétováznak az invazívabb kezelések elvégzésétől.

 A TuiNával foglalkozó szakemberek alapos ismeretekkel rendelkeznek a kínai gyógyászat terén, ez ugyanis elengedhetetlen a páciens állapotának pontos meghatározásához. A TuiNa szakember nagy előnye, hogy az ismeretek birtokában képes meghatározni a bántalmak eredetét.

 By E. Szajkó

A bejegyzés trackback címe:

https://sebajfejleszto.blog.hu/api/trackback/id/tr7018062428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása